Βιογραφικό

Η Χριστιάνα Γαλιάτσου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη. Από μικρή κιόλας ηλικία, διεφάνηκαν η αγάπη και η κλίση της προς την μουσική, καθώς γοητευόταν από ήχους και νότες, δεδομένων και των ερεθισμάτων που δεχόταν καθημερινά από τη μητέρα της, Αιμιλία Γαλιάτσου, η οποία ασχολείται ενεργά με το λαϊκό τραγούδι.

Τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα τα κάνει παράλληλα με τις σπουδές της στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα σε πάλκα, μουσικές σκηνές και πίστες της περιοχής. Ερχόμενη στην Αθήνα, συνεχίζει να ασχολείται ενεργά με το τραγούδι, πραγματοποιώντας εμφανίσεις δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες της έντεχνης , λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής, σε μερικούς από τους καλύτερους χώρους της νυχτερινής Αθήνας.

Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθούν οι εμφανίσεις της στο Ποσειδώνιο, στο πλευρό του Λευτέρη Πανταζή, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο δίπλα στον Γιώργο Μαργαρίτη και στις Γραμμές με το Νίκο Ζιώγαλα.

Το εύρος και η χροιά της φωνής της την καθιστούν ένα από τα σημαίνοντα πρόσωπα σε όλα τα προγράμματα όπου συμμετέχει, ενώ η επικοινωνία και η αμεσότητα της με το κοινό, μέσα από τα τραγούδια της, είναι εμφανής.

Την έχουμε απολαύσει σε τηλεοπτικές παραγωγές, όπως το «Στην Υγειά μας» με το Σπύρο Παπαδόπουλο και πολλές άλλες μουσικές εκπομπές, ενώ σημαντικό ... κλικ της καριέρας της ήταν η συμμετοχή της στο Rising Star, όπου και απέσπασε θερμότατες και άκρως κολακευτικές κριτικές από τους κριτές, Αντώνη Ρέμο, Δέσποινα Βανδή, Χρήστο Μάστορα και Κώστα Μακεδόνα.

Φυσικά, η πανελλαδική -και όχι μόνο- εμβέλεια του Αντ1 έδωσε στη Χριστιάνα τη δυνατότητα να ανοίξει τα φτερά της, να γίνει ευρύτερα δημοφιλής και να αγγίξει με τις ερμηνείες της εκατομμύρια τηλεθεατές.

Εδώ και αρκετά πλέον χρόνια που ασχολείται ενεργά με το λαϊκό τραγούδι, έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες στο χώρο της μουσικής, όπως το Γιώργο Μαργαρίτη , το Λευτέρη Πανταζή , το Θέμη Αδαμαντίδη , το Νίκο Ζιώλαλα, τον Πέτρο Βαγιόπουλο , τη Μαριώ, το Βαγγέλη Κονιτόπουλο, το Χρήστο Παπαδόπουλο, το Γιώργο Σαρρή, το Γιώργο Τσαλίκη, το Χάρη Κωστόπουλο, την Κωνσταντίνα, το Δημήτρη Κοντογιάννη, τον Αγάθωνα, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, τον Αντώνη Γούναρη, τη Ζωή Παπαδόπουλου, τον Κώστα Αγέρη, την Ελεάνα, κα. Μάλιστα, κάποιες εκ των συνεργασιών της έδωσαν τη δυνατότητα να βρεθεί στο πλευρό των ομογενών -και όχι μόνο- που ζουν στη Ρωσία, την Αμερική, το Ισραήλ και τη Στοκχόλμη.

Δισκογραφικά, η Χριστιάνα έχει μέχρι στιγμής στο ενεργητικό της το ταξιδιωτικό μπολέρο «Αν τύχει» του μοναδικού και σπουδαίου συνθέτη, Πέτρου Βαγιόπουλου, και της Ησαΐας Παπαδόπουλου, το αισθαντικό «Ύστερα άκουσα» σε μουσική του Άκη Ροδοστόγλου και στίχους του Μάκη Κυριακή , καθώς και τη ρυθμική μπαλάντα «Μη σταματάς» σε μουσική Κώστα Μήτσιου και στίχους Αντώνη Γυφτόπουλου, η οποία αποτελεί και την απόδειξη της εκτίμησης που τρέφει ο Λευτέρης Πανταζής προς το πρόσωπο της Χριστιάνας Γαλιάτσου, το οποίο ερμηνεύουν από κοινού. Δείτε το σχετικό video

Συνέντευξη στο διαδυκτιακό περιοδικό Όγδοο www.ogdoo.gr